Stichting LOC i.o.

Een nieuw gebouw

In het Masterplan Centrum Doorwerth is sprake van sloop en nieuwbouw van twee scholen, met de mogelijkheid voor de huisvesting van een leer- en ontmoetingscentrum (LOC). Het wijkgebouw “Ons Middelpunt” wordt gesloopt. In 2018 heeft de kerngroep een bestuur van een stichting in oprichting geïnitieerd dat, samen met de gemeente en de inwoners van Doorwerth en Heveadorp, een haal- en betaalbaar leer- en ontmoetingscentrum wil realiseren.

Bruisende locatie

Het bestuur van de stichting in oprichting wil een eigentijdse, inspirerende en bruisende locatie realiseren met een terras en een plein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Een locatie om zorgeloos te kunnen genieten en thuis te komen. Met een bibliotheek waar je rustig een krantje kunt lezen of een boek open kunt slaan en waar kinderen wekelijks van een voorleesuurtje genieten. Een locatie waar je lekker kunt eten en drinken, flexwerken en vergaderen. Waar je naast à la carte ook voor een gezonde en betaalbare dagschotel kunt gaan.

Activiteiten dichtbij

In het LOC is voor elk wat wils te halen. Denk aan: optredens, workshops, film, kaarten, schaken, biljarten, repair café, internet café, cursussen, activiteiten rondom de feestdagen, huiswerkbegeleiding, fitness, yoga, tai chi, dans, kinderopvang, muziekles, kortom alles voor de jeugd van 8 – 80. Voor deze activiteiten hoeven de inwoners niet meer naar de omliggende dorpen. Ouders hoeven hun kinderen na school niet van hot naar her te slepen voor muziekles, sport of dans.

Dorpsdagboeken en huiskamergesprekken

Het bestuur van de stichting in oprichting organiseert huiskamergesprekken in alle wijken om de inwoners te betrekken bij het nieuwe leer- en ontmoetingscentrum. Daarnaast kunnen inwoners hun visie op ontmoeten opschrijven in dorpsdagboeken. U bent van harte uitgenodigd om ook uw visie wereldkundig te maken.

Eindverantwoording 

Het bestuur van de stichting in oprichting heeft een eindverantwoording geschreven (oktober 2019) en staat nog tot 2020 ter beschikking voor vragen. Het initiatief van het bestuur is overgenomen door de Stichting Bewonersplatform. Hierover meer onder stichting Bewonersplatform